Hva Hantverk

Planerade mässor/aktiviteter under 2024

Skärstafesta i Kaxholmen
Söndagen den 18:e augusti är det åter dags för "Skärstafesta" med hantverkare, musik av "Vårat Gäng", lottförsäljning och kaffeservering med hembakat bröd. Vi är också några hantverkare som säljer egentillverkade produkter av olika slag. För barnen ordnas det lekar. Festligheterna pågår mellan klocken 14.00 och 17.00. Välkomna till museèt i Kaxholmen. Vädret brukar vara bra men garantier kan ju inte lämnas!

 

Tidigare genomförda mässor och aktiviteter:

 2023 2022  2021  2020  2019  2018  2017  2016  2015  2014  2012  2011  2010  2009 

 

Genomförda mässor/aktiviteter under 2024

Tabergs Hembygdsgård
Torsdagen den 6:e juni var det åter dags för Nationaldagsfirande med musik, tal, lottförsäljning och kaffeservering med hembakat bröd. Vi var också några hantverkare som sålde egentillverkade produkter av olika slag. Festligheterna pågick mellan klocken 14.00 och 16.00. Vädret började bra men sedan kom regnet vid 15-tiden, tyvärr.


Gott om folk som lyssnade på musik och tal


HvaHantverk i "drängstugan"

Hantverk iTenhult
Lördag och söndag den  2:a och 3:e mars arrangerade Tenhults Hantverksgrupp en Hantverksmässa i Allianskyrkans lokaler.
Mässan pågick mellan kl. 10.00 och 15.00 båda dagarna. Jag deltog på lördagen. Mässan var ganska välbesökt och stämningen god trots lite halvbra väder.

Tenhult mars 2024
Montern klar för lördagens aktiviteter

 

Genomförda mässor/aktiviteter under 2023

Norrahammars Industrimuseum
Julmarknaden hölls söndagen den 10:e December. Tiden var mellan klockan 13.00 och 17.00 även om de första besökarna kom lite tidigare. Det kom rekordmånga besökare och som vanligt var det en god stämning. Ett stort tack till arrangörerna som var mycket hjälpsamma och som vanligt gjort ett fint arbete med arrangemanget.


Montern klar inför öppningen

Julmarknad på Strömsberg
Tyvärr kunde jag inte närvara på grund av en envis fökylning:

Julmarknaden i Åsens by
Julmarknaden lördagen och söndagen 2-3 december bjöd på ett strålande vinterväder och var mycket välbesökt. Arrangemangen var som vanligt i toppklass.


Montern klar fredag eftermiddag


Både lördagen och söndagen bjöd på vackert vinterväder


Ibland var det trångt i "Svinhuset" där HVA hantverk höll till

 

Skärstafesta i Kaxholmen
Den 20:e augusti anordnade Skärstads Hembygdsförening den sedvanliga "Skärstafesta".  Som vanligt fanns ett antal utställare som sålde hantverk och annat i hembygdsparken varav en av dessa var Hva Hantverk. Väderleksutsikterna var inte de bästa så vi fick flytta in i museèt men vädret blev riktigt fint och regnet upphörde innan klockan 14 när vi öppnade så det kom en hel del besökare. Som vanligt var arrangemangen bra och vi kan bara tacka för föreningens fina arbete.


Montern klar i museèt


Vädret blev bättre än förutspått och gästerna kunde njuta av fikat i solen

 

 

Tabergs Hembygdsgård
Tisdagen den 6:e juni var det åter dags för Nationaldagsfirande med musik, tal, kaffeservering samt aktiviteter för barn. Vidare var vi ett antal utställare som sålde hantverk och annat i hembygdsparken. Som vanligt var arrangemangen utmärkta. Besökarna var också många och stämningen var verkligen på topp.


Orkestern övade innan publiken kom. Vädret var soligt hela dagen
men det var otroligt torrt också!


Hva Hantverk hölls om vanligt till i "Drängstugan"!


Vid den närliggande badplatsen, Åsasjön, var det mycket badgäster!

 

 

Åsens By
Äntligen! Söndagen den 2:a april arrangerades åter en vårmarknad i Åsens by. Marknaden pågick mellan klockan 10.00 och 15.00. Detta var den andra vårmarknaden i Åsen by. Den här gången kom det ett rejält snöoväder ett par dagar före vårmarknaden. Lyckligtvis hann vägarna bli snöfria och det kom många besökare på söndagen till ett vackert vårvinterlandskap. 


Montern klar strax före klockan 10.00


Rejält vinterväder!


Gott om besökare redan vid öppningen!


Ett snötäckt Åsens by

 

Genomförda mässor/aktiviteter under 2022

 

Norrahammars Industrimuseum
Julmarknaden hölls söndagen den 11:e December. Tiden var mellan klockan 13.00 och 17.00. Det kom många besökare och som vanligt var det en god stämning. Ett stort tack till arrangörerna som var mycket hjälpsamma och som gjort ett fint arbete.


Hva hantverks monter.

 

Julmarknad på Strömsberg
Julmarknaden hölls lördagen den 10:e December. Tiden var mellan klockan 14.00 och 17.00. Det var rejält kallt men det avskräckte inte besökarna som var många. Stämningen var god och arrangörerna hade lyckats skapa en fin julstämning med en bra mix av utställare och en tomte på plats.


Marknadsstånd i 3 rader och tillräckligt med plats
för besökarna. Senare var det fullt mellan stånden.


Tomten på plats!


Lite mörkt men stämningsfullt inne i ladan


Montern klar för "anstormningen"

 

Åsens bys Julmarknad
Julmarknaden hölls lördagen den 26:e och söndagen den 27:november mellan klockan 11.00 och 17.00. Arrangörerna hade, som vanligt, gjort ett utmärkt arbete. Vädret kan man ju som bekant inte råda över men det var ganska torrt och ingen nederbörd så för både besökare och utställare var det bra förhållande.


I väntan på kunderna!


Lite snö kvar från förra helgen

 

Skärstafesta i Kaxholmen
Den 21:e augusti anordnade Skärstads Hembygdsförening den sedvanliga "Skärstafesta". Förutom hantverkare som jag och 6-7 stycken ytterligare fanns veteranbilar och traktorer på plats. En orkester från Sommen spelade och några tal hölls. Vädret var fint och stämningen god men tyvärr var det lite färre besökare än vanligt. Arrangemangen var som vanligt utmärkta.


En fin dag och tältet var denna gång mest ett solskydd


Publiken bänkad framför scenen

 

Tabergs Hembygdsgård
Äntligen återkom nationaldagsfirandet den 6:e juni i Tabergs hembygdspark för första gången sedan 2019. Vädret var ganska perfekt och det kom många besökare. I år var det många nya utställare samtidigt som en del tidigare uteblev men på det hela taget var det ett bra utbud.


En stor publik


Det var trångt i "drängstugan"


Inuti "drängstugan" där jag höll till

Åsens By
Äntligen! Söndagen den 10:e april arrangerades en våmarknad i Åsens by. Marknaden pågick mellan klockan 10.00 och 15.00. Detta var den första vårmarknaden i Åsen by. Hoppas att den genomförs även i framtiden och eventuellt följs upp med något även under hösten. Den här gången var det lite kallt och blåsigt men trots det blev det en välbesökt tillställning.

 


Montern klar för marknaden 


Sortimentet för påskmarknaden 


Lite snö fanns fortfarande kvar

 

Genomförda mässor/aktiviteter under 2021

Norrahammars Industrimuseum
Söndagen den 12:e december deltog jag och flera andra hantverkare i den sedvanliga julmässan som tyvärr fick göra ett uppehåll 2020. Vi vill gärna tacka arrangörerna för en väl genomförd mässa där vi fick mycket hjälp och ett fantastiskt fint mottagande av både personal och kunder. I år var lokalerna uppvärmda och många gick runt på museet och tittade på samlingarna.

 
Montern under uppbyggnad


Färdig monter

 

Åsens By
Den 27-28 november var det återigen julmarknad i Åsens By efter ett års uppehåll p.g.a pandemin. Säkerligen en efterlängtad sådan efter förra årets uppehåll. Särskilt på lördagen var det väldigt många besökare, så många att det var svårt att hitta parkering.


Lite kyligt ute men varmt och gott i "Svinhuset"


Lite dåligt med snö den här gången!

Skärstafesta i Kaxholmen
Äntligen kan vi börja umgås lite normalt om än med viss försiktighet. Den 15:e augusti mellan klockan 14.00 och 16.30 anordnade Skärstads Hembygdsförening den sedvanliga "Skärstafesta" igen efter ett års uppehåll. Vädret blev, efter några vindbyar, ganska bra med sol och uppehåll. Det var många besökare och en mycket god stämning.


Tältet var på väg att blåsa bort men jag fick hjälp av några vänliga personer.


Nu är montern klar och tältet förankrat.

 

Genomförda mässor/aktiviteter under 2020

På grund av Coronarestriktioner var alla mässor/aktiviteter inställda under år 2020.

 

Genomförda mässor/aktiviteter under 2019

Norrahammars Industrimuseum
Söndagen den 15:e december var det åter dags för den vanligen välbesökta hantverksmässan på industrimuseet i Norrahammar. Trots regnet kom det många intresserade besökare och stämningen var god. Jag vill gärna passa på tacka arrangörerna för ett trevligt bemötande och ett fint arrangemang.


Snart slut på årets sista julmarknad!

Strömsbergs Julmarknad
Lördagen den 7:e december deltog jag för första gången i Strömsbergs julmarknad. Denna gjorde verkligen skäl för namnet julmarknad med tomtar, Luciatåg och fin stämning. Det var dessutom fint väder och många besökare.


Lite kyligt men skön stämning!


Intresserade kunder.


Lucia sjunger!

Julmarknad i Åsens by
Lördagen och söndagen den 30:e november och 1:a december deltog jag i Julmarknaden tillsammans med många andra hantverkare. Det var första gången för min del och det visade sig vara en mycket trevlig och välbesökt julmarknad. Vädret kunde inte varit bättre med några minusgrader och ett litet snötäcke.


Montern i "svinhuset" den 1:a advent!


Härligt vinterväder båda dagarna.


Julstämning!

Julmarknad på museét i Kaxholmen
Lördagen 23:e november deltog jag i en Julmarknad som arrangeras av Skärstad Hembygdsförening i samarbete med Skärstad Röda Korskrets. Det var trångt men trivsamt.


Lugnt framåt stängningsdags!

Vidablick i Bankeryd
Lördag och söndag den 2-3:e november deltog jag i den stora och välorganiserade hantverksmässan på Vidablick. Trots lite gråmulet väder kom det många besökare och stämningen var mycket god hela helgen.

 


Hva:s monter


Hva hantverk klart för lördagens besökare!


Klart för att ta mot besökarna på söndagen.

Skärstafesta i Kaxholmen
Söndagen den 18:e augusti deltog jag tillsammans med andra hantverkare i "Skärstafesta" i Kaxholmen som hembygdsföreningen arrangerar. Vädret såg lite hotfullt ut på förmiddagen men regnet upphörde ett par timmar före öppning. Efter en lite tveksam inledning kom det en hel del deltagare och de bjöds på fint och behagligt sensommarväder. Musiken och det sedvanliga talet var uppskattade inslag.


Montern är klar!


Fikat avnjöts både utomhus och inne!

Tabergs Hembygdsgård
På nationaldagen den 6:e juni deltog jag, tillsammans med flera andra hantverkare, i det traditionsenliga firandet. Tabergs och Norrahammars musikkårer stod för musiken. Det var soligt och varmt så att åskådarna sökte sig till skuggiga platser. Det kom trots värmen många åskådare och stämningen var i vanlig ordning mycket god. Ett stort tack till Hembygdsföreningen för ett fint arrangemang!


Musikkårerna spelar ihop sig!


Drängstugan gällde i vanlig ordning, där var det lite svalare


Halsbanden sålde ganska bra i år!

 

Genomförda mässor/aktiviteter under 2018

Norrahammars Industrimuseum
Söndagen den 16:e december dags för den vanligen välbesökta hantverksmässan på industrimuseet i Norrahammar. I år var det inte riktigt så många besökare som det brukar vara trots ganska bra väder. Det var lite tråkigt eftersom arrangemangen, som vanligt, var utmärkta. Detta var också den sista hantverksmässan för året för min del!


Montern är klar. Nu väntar vi bara på besökarna!

Julmarknad på museét i Kaxholmen
Lördagen 24:e november deltog jag i den alltid välbesökta och gemytliga julmarknaden i Kaxholmen. Det var en massa andra aktiviteter i "Äppeldalen" samtidigt och det var många som passade på att besöka museèt, kanske för att värma sig. Med andra ord var det en bra dag för oss hantverkare också.


Montern klar före anstormningen!

Vidablick i Bankeryd
Lördag och söndag den 3-4:e november deltog jag i den stora och alltid välbesökta hantverksmässan i Vidablick. Vädret var på arrangörernas sida hela helgen och sannolikt var det publikrekord båda dagarna. Ett stort tack till arrangörerna för ett fint arrangemang.

Lördagen
Lördagen startade med klarblå himmel.

Montern klar!
Montern klar! Förkläden är en nyhet i år.


Montern på söndagsmorgonen.

Bergets dag i Taberg
Lördagen den 1:a september deltog jag tillsammans med flera andra hantverkare vid firandet av  Bergets Dag i i Taberg. Lite regnigt och blött när vi packade upp men sedan blev det ett fint sensommarväder. Det kom, som vanligt, många besökare och stämningen var god.


Nu är vi klara inför anstormningen!

Skärstafesta i Kaxholmen
Söndagen den 19:e augusti deltog jag tillsammans med andra hantverkare i "Skärstafesta". Det var visserligen mulet men uppehåll ända till det var dags att packa ner. Som vanligt var det ganska många besökare och en god stämning. Stort tack till arrangörerna för det fina arbetet ni gör varje år.


Montern är klar med ett regnskydd för säkerhets skull.


Ganska gott om folk och fullsatt framför scenen.

Musik vid Immeln
Lördagen den 11:e augusti deltog jag i den Hantverksmässa som arrangeras i samband med Musik vid Immeln. Som vanligt har man lyckats boka toppartister, denna gång Jessica Andersson, Magnus Carlsson samt flera andra bra artister. Tyvärr startade evangemanget lite tråkigt med ett åskväder och regn precis före insläpp och det skrämde nog bort många besökare.


Montern är klar!


Jessica och Magnus sjunger tillsammans.

 

Tabergs Hembygdsgård
På nationaldagen den 6:e juni deltog jag, tillsammans med flera andra hantverkare, i firandet. I år fyllde hembygdsföreningen 90 år och det firades med en teaterföreställning utöver den vanliga musikorkestern. Dessutom bjöd föreningen på kaffe med jordgubbstårta vilket var mycket uppskattat.

Mycket folk
Det var rekordmånga besökare i det fina vädret!Hva Hantverk i drängstugan som vanligt

 


Genomförda mässor/aktiviteter under 2017

Norrahammars Industrimuseum
Söndagen den 17:e december deltog jag tillsammans med flera andra hantverkare i Julmarknaden på Norrahammars Industrimuseum. Det var fint vinterväder och gott om besökare. Ett stort tack till arrangörerna som gjort och gör ett fint arbete.

Industrimuseet
Montern är klar för anstormningen!
-

Julmarknad på museét i Kaxholmen
Lördagen den 2 december deltog jag tillsammans med flera andra hantverkare i en Julmarknad som arrangeras av Skärstad Hembygdsförening i samarbete med Skärstad Röda Korskrets. Ett välordnat trångt men trivsamt arrangemang med många besökare.


Nu väntar vi på kunderna!

 

Vidablick i Bankeryd
Lördag och söndag den 4-5:e november deltog jag i den stora och alltid välbesökta hantverksmässan i Vidablick. Den här gången var vädret bra och eftersom arrangörerna annonserat evenemanget på ett mycket bra sätt kom det många besökare båda dagarna. Ett stort tack till arrangörerna för ett trevligt bemötande och ett fantastiskt fint arbete.

Vidablick HvaHantverk
Montern före öppnandet!

Höstmässa i Huskvarna Folkets Park
Lördagen den 7:e oktober deltog jag i en "Höstmässa" som arrangerades av Hemslöjdarnas intresseförening i samarbete med Huskvarnas Folkets Park. Tyvärr var det inte så många som hittade dit!

Bergets dag i Taberg
Lördagen den 2:e september deltog jag tillsammans med flera andra hantverkare vid firandet av  Bergets Dag i i Taberg. Fint väder och många besökare gjorde att stämningen var god. En liten miss var att det inte nämndes i annonseringen att vi hantverkare var där. Inte heller på hemsidan nämndes detta!

Bergets dag
En solig dag i Taberg.

Skärstafesta i Kaxholmen (vid Museet)
Söndagen den 20:e augusti deltog jag tillsammans med flera andra hantverkare i "Skärstafesta". Det var, som vanligt en trevlig och väl arrangerad tillställning. Tyvärr regnade det en stund och det avskräckte nog många besökare.

 
Montern klar med "regnskyddet" på plats.

Musik vid Immeln
Lördagen den 12:e augusti deltog jag i den Hantverksmässa som arrangeras i samband med Musik vid Immeln. Som vanligt hade man lyckats boka toppartister, denna gång Lotta Engberg, och det brukar vara en välbesökt tillställning men tyvärr var inte vädret på arrangörernas sida.

Regnskur
Just som vi packat upp kom det en regnskur!

Lotta Engberg
Lotta Engberg var toppartisten i år!

Tabergs hembygdsgård
På Sveriges nationaldag, tisdagen den 6:e juni, deltog jag tillsammans med några andra hantverkare i de alltid så trivsamma festligheterna i hembygdsparken.
Vädret var lite "lagom" svenskt sommarväder med halvklart och ca 20 grader varmt.

Lillsugan
Lillstugan, trångt men trivsamt

Hönor på pinnar
Hönsen får vara ute

Slöjdmarknad i Apladalen, Värnamo
Lördagen och söndagen 29-30:e april deltog jag i Slöjdmarknaden (den startade på fredagen den 28:e).
Under lördagen var det regnigt och blåsigt och inte så många besökare. Söndagen var däremot solig och betydligt trevligare vädermässigt. Tyvärr var det inte så många besökare som hittade dit men det var trevligt ändå. Miljön är ju fantastisk i Apladalen.

Lördagen
Upplockat och klart för anstormningen!

Söndagen
På söndagen var det fint väder!

Tvetagården Huskvarna (vid Mjölkafållan)
Söndagen den 12:e Mars deltog jag i en Garn och Hantverksmässa som arrangeras av Marie Johansson, "Virk och Stickmaja". Mässan var trevlig och hade många besökare. Vi får hoppas att det blir fler gånger.

Genomförda mässor/aktiviteter under 2016

Jul på Munksjömagasinen
Svenska Slottsmässor arrangerade, för första gången, en hantverksmässa i Jönköping. Denna ägde rum fredagen 9:e till söndagen den 11:e december. Det var många utställare och besökararna hittade också dit som väl var. Tyvärr var det lite väl kallt på fredagen men det blev bättre lördagen och söndagen.


Montern nyss öppnad! 

Julstök på Grenna Museum
Söndagen den 4:e december deltog jag tillsammans med flera andra hantverkare i årets Julmarknad inne på Gränna museum. Tyvärr hittade lite för få besökare ner i Andréemuseet där vi ställde ut.

Julmarknad på museét i Kaxholmen
Lördagen den 19 november deltog jag i en Julmarknad som arrangeras av Skärstad Hembygdsförening i samarbete med Skärstad Röda Korskrets. Det var lite trångt men trivsamt.

Kaxholmen
Montern var inte så stor! 

Vidablick i Bankeryd
Lördag och söndag den 5-6 november deltog jag i den stora hantverksmässan i Vidablick. Varning för stora mängder snö skrämde nog iväg en del besökare men snön uteblev helt i Bankeryd medan de kom en hel del på högre belägna platser. Trots detta kom det en hel del besökare och stämningen var, som vanligt, mycket god.

Vidablick 
Montern klar före insläpp!

Höstmässa i Huskvarna Folkpark
Hemslöjdarnas intresseförering arrangerade i samarbete med Huskvarna Folkpark en hemslöjdsmässa lördagen den 15.e oktober.
Jag deltog tillsammans med ett 50-tal andra utställare i höstmässan.
Tyvärr var det dåligt med besökare.

 

Skärstafesta i Kaxholmen (vid Museet)
Söndagen den 21:a augusti deltog jag och flera andra hantverkare som utställare vid Skärstafesta. Det var fint väder och en hel del besökare och en god stämning.

Musik vid Immeln
Lördagen den 13:e augusti deltog Hva Hantverk tillsammans med Smidolin samt ett antal andra hantverkare i det vanligen mycket välbesökta arrangemanget vid Immelns strand. Den här gången var dock besökarantalet lågt eftersom det regnade av och till hela dagen. Som vanligt var dock arrangemangen utmärkta.

I väntan på rusningen!
I väntan på rusningen!

Louise Hoffsten
Louise Hoffsten
 

Grännaberget friluftsmuseum
Lördagen och söndagen den 16:e och 17:e juli deltog jag och några andra hantverkare från Hemslöjdarnas Intresseförening genom att ställa ut våra alster i Röttlegården uppe på Grännaberget. Det var fint väder och lagom varmt vilket gjorde att det kom många besökare. Stämningen var god och intresset likaså!
Även följande helg, den 23:e och 24:e fanns det hantverkare från föreningen på plats.

 


Röttlegården


Soldattorpet

 

Tabergs hembygdsgård
På Sveriges nationaldag, måndagen 6:e juni, deltog jag tillsammans med flera andra hantverkare i de alltid så trivsamma festligheterna i hembygdsparken. Det var en dag med fint väder och det kom mycket folk som lyssnade på Tabergs och Norrahammars musikkårer. Hela arrangemanget var, som vanligt, utmärkt.

Drängstugan i Tabergs hembygdspark
Drängstugan i Tabergs hembygdspark, trång men trivsam!

 

IKHP:s klubbstuga på Supporterklubbens dag
Söndagen den 17:e april fanns jag med HvaHantverk samt Ragnhilds Vävstuga i klubbstugan (nedre plan) under tiden som serveringen var öppen, klockan 10-14.
Tyvärr var vädret inte det bästa vilket nog skrämde bort ganska många men vi hade trevligt ändå.

 

Genomförda mässor/aktiviteter under 2015

Norrahammars Industrimuseum
Söndagen den 13:e december deltog jag tillsammans med flera andra hantverkare i Julmarknaden på Norrahammars Industrimuseum. Det blev en solig dag med någon minusgrad vilket säkert bidrog till ett stort antal besökare. Ett stort tack till arrangörerna Barbro och P-O Jern samt övriga i arrangörsteamet för ett utmärkt arbete!

 
En solig 3:e advent!


Montern börjar bli klar!


Lovisas egenhändigt stickade alster!

 

Julstök på Grenna Museum
Söndagen den 6:e december deltog jag tillsammans med flera andra hantverkare i årets Julmarknad inne på Gränna museum. Det var blåsigt och regnigt utomhus men varmt och mysigt inne på museet. Resultatet blev ett välbesökt evangemang som arrangörerna skall ha en eloge för.


Montern före öppnandet!

Julmarknaden i Motala
Söndagen den 29:e november deltog jag tillsammans med flera andra hantverkare i Julmarknaden på Torget i Motala. Tyvärr drabbades tillställningen av ett rejält oväder med blåst och regn. Det var en försmak av stormen Gorm. Det var blåsigt och kallt vilket skrämde bort många besökare. Det var tråkigt för både arrangörer och utställare.

Valstugan
Jag fick hålla till i en valstuga vilket gav lite lä!

 

Storm och regn
Vindet tog tag ordentligt och regnet kom tidigt på eftermiddagen!

Vidablick i Bankeryd
Lördag- söndag den 31:a oktober och 1:a november deltog jag i Vidablicks hantverksmässa i Bankeryd. Vi var många hantverkare med en god spridning på olika verksamheter. Vädret var torrt och ganska varmt för årstiden. Det var många besökare som hittade dit och det berodde säkert på arrangörerna som, som vanligt gjort ett fint arbete med god marknadsföring. Stämningen är alltid god och vi utställare blir väl omhändertagna.


Utställarna pustar ut före anstormningen!


Det gäller att slå ihop kloka huvuden för att det ska fungera (eller gömmer dom sig bara?)

Bergets dag i Taberg
Lördagen den 5:e september deltog jag tillsammans med flera andra hantverkare i Taberg. Dagen inleddes och avslutades i regn men däremellan var det ganska bra väder och många besökare. Helt enkelt en trivsam höstdag!

Bergets Dag
Hva Hantverks monter iTaberg

Musik vid Immeln
Lördagen den 8:e augusti deltog jag tillsammans med Smidolin och flera andra hantverkare vid "Skånes trevligaste musikfest", Musik vid Immeln. Det blev publikrekord med ca 2800 deltagare, mest beroende på att det var bra artister med Hasse Andersson som första och mest bedjublade inslag. Ett stort tack till arrangörerna för ett fint arrangemang i en härlig miljö.

Hasse Andersson
Hasse Andersson med "Dönebergarna" som orkester

Tabergs hembygdspark
På Sveriges nationaldag, lördagen den 6:e juni, deltog jag tillsammans med flera andra hantverkare i de alltid så trivsamma festligheterna i hembygdsparken. Som vanligt var arrangemangen utmärkta och vädret var också fint på nationaldagen.

Orkestern
Orkestern var från Norrahammar och Tabergs musikkårer

Lite av sortimentet
Lite av sortimentet i Drängstugan

 

Gyllene Uttern, Gränna

Lördag- söndag den 18:e och 19:e april deltog jag och flera andra hantverkare på Hotel Gyllene Utterns hantverksmässa. Ett fint vårväder bidrog till en god publiktillströmning och arrangemangen var, som vanligt, väldigt proffsigt genomförda.

Gyllene Uttern
Gyllene Uttern i vårsol.

Hva hantverks monter
En del av mina alster!

 

Genomförda mässor/aktiviteter under 2014

Norrahammars Industrimuseum

Söndagen den 14:e december deltog jag och flera andra lokala hantverkare i Julmarknaden på museét. Som vanligt var arrangemangen utmärkta och det kom många besökare trots lite slask och regn.

Norrahammar Industrimuseum
Lite kyligt men det går ju att klä sig lite varmare!

Gränna Museum

Söndagen den 7:e december deltog jag tillsammans med flera andra hantverkare i Gränna Museums Julstök. Denna gången var vädret betydligt bättre för besökarna än förra året då det var snöstorm. Arrangörerna skall ha en stor eloge för en utmärkt genomförd aktivitet!


Montern klar, nu väntar vi på besökarna!

Rosenlunds Herrgård

Söndagen den 30:e november finns jag tillsammans med flera andra hantverkare i en Julmässa i Rosenlunds Herrgård. Varmt och skönt. Mässan var mycket välbesökt och stämningen var god liksom försäljningen.


En av de första kunderna!

Ridhuset iTenhult

Lördagen den 29 november finns jag och flera andra hantverkare på Julmarknaden i Ridhuset, Tenhult. Det var ruggigt kallt och besökarna tyckte nog det var trevligare i serveringen!

Tenhults ridhus
Ett kyligt ställe

Hotell Ullinge

Lördagen och söndagen den 8-9 november deltog jag (Hva Hantverk) tillsammans med min syster (Smidolin) samt flera andra hantverkare i Ullinges Julhantverksmässa.
Vädret var lite höstgrått men i stort sett var det uppehållsväder hela helgen. Det kom en hel del besökare och arrangemangen var , som vanligt i Ullinge, utmärkta.

Hva Hantverks monter
Hva Hantverks monter i Ullinge

Smidolins monter
Smidolins monter bredvid Hva Hantverk

Bergets dag i Taberg

Lördagen den 6:e september deltog jag tillsammans med några andra hantverkare i Taberg. Vädret var fint och evenemanget var relativt välbesökt trots att det samtidigt hölls en tävling i skateboard utför Taberg.

Bergets Dag i Taberg 2014
Hva Hantverks monter på Bergets Dag i Taberg

 

Musik vid Immeln

Lördagen den 2:a augusti deltog Hva Hantverk och Smidolin med flera hantverkare i ett fint evenemang med flera mycket kända artister vid sjön Immeln i norra skåne.

Kalle Moreus
Kalle Moreus i högform


Danne Stråhed, en återkommande artist

HvaHantverk
Hva Hantverks monter var välbesökt
 

Tabergs hembygdspark

På sveriges nationaldag, fredagen den 6:e juni, deltog jag tillsammans med flera andra hantverkare i de alltid så trivsamma festligheterna i hembygdsparken. Publiktillströmningen var god och arrangemangen, som vanligt, perfekta. Stort tack till Barbro Jern och övriga i hembygdsföreningens styrelse för allt arbete ni lägger ner på arrangemangen.

Drängstugan i Tabergs hembygdspark
Drängstugan i Tabergs hembygdspark

 

Hotell Ullinge

Lördagen och söndagen den 26-27 april deltog jag tillsammans med ett 25-tal andra hantverkare i en hantverksmässa på Hotell Ullinge. Vädret var fint och kanske bidrog det till det var lite mindre besökare än förra året. Arrangemangen var dock, som vanligt, mycket fint genomförda.

Utsikt från hotellet
Utsiken från hotellet

Södra Vixen från hotellets brygga
Södra Vixen med hotellets badbrygga

 

Gyllene Uttern

Lördagen och söndagen den 12-13 april deltog jag i en hantverksmässa på Gyllene Uttern strax utanför Gränna. Årets första mässa för mig och många av mina hantverkskollegor hölls i den fantastiskt fina miljön i Gyllene Utterns lokaler vid Gränna. Det kom många besökare och arrangemangen var väldigt proffsigt genomförda.

Utsikten mot Vättern
Gyllene Utterns lokal med utsikt över Vättern

HvaHantverks monter
Hva Hantverks monter med påskpynt

 

Genomförda mässor/aktiviteter under 2013

Rudenstams Gårdsbutik
Lördagen den 16:e mars satt jag i butiken och tillverkade påskägg. Det var en trevlig dag och väldigt mycket kunder som var och handlade frukt och grönt. Det var också ett stort intresse för mitt hantverk.

Rudenstams butik
Rudenstams butik med härlig utsikt

 

Hotell Ullinge
Lördag-Söndag den 13-14:e april deltog jag tillsammans med 24 andra utställare på hotell Ullinge utanför Eksjö. Det var en mycket välbesökt och väl arrangerad mässsa.

En av byggnaderna i Ullinge
Den byggnad som hade flest utställare

Hva hantverks monter
Hva Hantverks monter

Tuffa villkor?
Tuffa kreditvillkor kanske?

Tabergs hembygdspark
Torsdagen den 6:e juni på Sveriges nationaldag deltog jag, och flera andra hantverkare, i nationaldagsfirandet i Tabergs hembygdspark. Fint väder var det och, som vanligt, en god stämning med många besökare. Stort tack till Barbro Jern och övriga i hembygdsföreningens styrelse för allt arbete ni lägger ner på arrangemangen.

Hva Hantverks monter fotograferad av Per-Olof Jern
Hva Hantverks monter i Drängstugan

Pilaboparken i Anneberg
Söndagen den 16:e juni deltog jag och flera andra hantverkare i hantverksmässan i Anneberg. Tyvärr uteblev besökarna i stor utsträckning trots ett relativt bra väder.

Alboga Kvarndag
Söndagen den 11:e augusti deltog jag tillsammans med flera andra hantverkare i hantverksmässan på Albogas kvarndag. Kvarndagen var välbesökt trots det dåliga vädret och arrangemanget var, som vanligt,  mycket väl genomfört. Arrangörerna, Grännabydgens rödakorskrets och Ölmstad hembygdsförening, skall ha en eloge för detta.

Ekenässjön
Lördagen den 26:e oktober deltog jag i hantverksmässan i Sporthallen. Tyvärr var det inte så många besökare som tidigare år och det är ju lite tråkigt för arrangörerna som lagt ner mycket arbete på arrangemanget.

Vidablick i Bankeryd
Lördag- söndag den 2:a och 3:e november deltog jag (Hva Hantverk) och min syster (Smidolin) på Vidablicks hantverksmässa i Bankeryd. Vädret var lite tråkigt med regn av och till båda dagarna. Trots detta kom det enhel del besökare och det berodde säkert på arrangörerna som vanligt gjort ett fint arbete med god marknadsföring.

Hva Hantverks monter före insläpp
Hva Hantverks monter.

Smidolins monter med Hva Hanyverk i bakgrunden
Smidolins och Hva Hantverks montrar.


 

Rosenlunds Herrgård
Söndagen den 2:a december deltog jag och flera andra hantverkare i en hantverksmässa på Rosenlunds Herrgård. Arrangörer var Rosenlumds Herrgårds Vänner som även denna gång gjort ett fanatstiskt fint arbete. Ute var det fint väder men ingen snö. Det kom många besökare och stämningen var på topp.

Rosenlunds Herrgård
Rosenlunds Herrgård i vintersol

Hva Hantverks monter
Hva Hantverks monter

Grenna Museum. Julstök- traditionell julmarknad.
Söndagen den 8:e december deltog jag för första gången i denna julmarknad. Dessvärre var det samma dag som det värsta snöovädret i år drabbade sydsverige och det avhöll säkert många från att ge sig ut. Det kom ändå en hel del besökare men givetvis färre än vanligt. Arrangemangen var fina och stämningen god.

Grenna Museum
Hva Hantverks monter i Andrémuseét

Norrahammars Industrimuseum
Söndagen den 15:e december deltog jag på Norrahammars Industri och Bygdemuseum (http://www.industrimuseet.se/index) för tredje gången. Arrangemangen var, som vanligt, proffsiga och det kom många besökare. Vädret var tråkigt med regn och många plusgrader och detta avhöll väl en del från att komma.

Hva Hantverks monter i Industrimuseét
Hva Hantverk på industrimuseét

 

Genomförda mässor/aktiviteter under 2012

Tabergs hembygdspark

Onsdagen den 6:e juni på Sveriges nationaldag deltog jag, och flera andra hantverkare, i nationaldagsfirandet i Tabergs hembygdspark. Det var betydligt svalare i år än förra året och det var inte direkt någon nackdel. Stort tack till Barbro Jern och övriga i hembygdsföreningens styrelse för allt arbete ni lägger ner på arrangemangen.

Orkester och talare
Ingemar Sundbring höll ett uppskattat tal.

Drängstygan
Hva Hantverk fick drängstugan som utställningslokal.

Insidan av drängstugan.
Det är lågt i tak i drängstugan men annars gott om plats.

Pilaboparken i Anneberg

Söndagen den 17:e juni deltog jag och och många andra hentverkare i en hantverksmässa i Pilaboparken. Det var hyfsat väder och en välbesökt tillställning som arrangörerna ska ha all heder av.

Musik vid Immeln

Lördagen den 4 augusti deltog jag (Hva Hantverk) och min syster (Smidolin) vid handverksmässan i samband med Musik vid Immeln. Immeln vackert beläget i södra änden av Immelsjön och är ett stort turistmål i Östra Göinge. Vädret var bra om än blåsigt vilket ställde till det när blåsten höll på att välta stånden. Underhållningen med fina artister under hela eftermiddagen drog tyvärr inte så mycket publik som arrangemanget förtjänade.

Danne Stråheds band
Danne Stråhed med band var en av flera fina artister

Hva Hantverks monter

  Smidolin
Hva Hantverks och Smidolins montrar
  

Alboga Kvarndag

Söndagen den 12 augusti deltog jag i hantverksmässa på deras kvarndag. Kvarndagen var välbesökt och arrangemanget var, som vanligt,  mycket väl genomfört. Arrangörerna, Grännabydgens rödakorskrets och Ölmstad hembygdsförening, skall ha en eloge för detta.

Alboga Kvarn
Alboga Kvarn som fortfarande används för att tillverka lokalproducerat mjöl.

Hva Hantverks monter.
Hva Hantverks monter innan besökarna anlänt.

Huskvarna Folkets Park

Söndagen den 16:e september deltog jag i en mässa för Hantverk-Hobby- Hälsa i Huskvarna.Detta var ett samarremang mellan Huskvarna Folkets Park och Hemslöjdarnas intresseförening, HSIF, med ett 50-tal utställare.

Huskvarna Park
Hva Hantverks monter var välfylld

Rullatorväskan
Hva Hantverks nyhet! Rullatorväska (Rollatorväska kallas den också)

Vidablick i Bankeryd

Lördag- söndag den 3:e och 4:e november deltog jag (Hva Hantverk) och min syster (Smidolin) på Vidablicks hantverksmässa i Bankeryd. Vädret var lite tråkigt även om det inte regnade så mycket. Kanske var vädret orsaken till att det blev lite mindre besökare än förra året trots att arrangörerna som vanligt gjort ett fint arbete.

HvaHantverks monter
Hva Hantverks monter före öppnandet på lördagen

Smidolins monter
Smidolins monter före anstormningen av kunder


Rosenlunds Herrgård

Söndagen 2:a december ordnades en hantverksmässa på Rosenlunds Herrgård. Arrangörer var Rosenlumds Herrgårds Vänner som gjort ett fanatstiskt fint arbete. Ute var det fint väder, snö och 10 grader kallt. Samma dag var det julskyltning i både Jönköping och Huskvarna och det verkade som om många passade på att värma sig med ett besök på Rosenlunds Herrgård. Hur som helst var det trångt och fin stämning hela eftermiddagen.


Hva Hantverk:s monter innan besökarna anlänt

 

Norrahammars Industri och Bygdemuseum

Söndagen den 16:e december deltog jag på Norrahammars Industri och Bygdemuseum för andra gången. Arrangemangen var, som vanligt, proffsiga och det kom många besökare. I år var det betydligt fler utställare på plats och det var troligen negativt för försäljningsresultatet.

Industrimuseet
Industrimuseet i Norrahammar

Hva Hantverks monter
Hva Hantverks monter

 

Genomförda mässor under 2011

Tabergs hembygdspark

Måndagen den 6:e juni på Sveriges nationaldag deltog jag och några andra hantverkare i nationaldagsfirandet i Tabergs hembygdspark. Det var väldigt varmt men trots värmen kom det mycket folk och arrangemangen var, som vanligt, mycket proffsiga. Stort tack till Barbro Jern och övriga i hembygdsföreningens styrelse.

David Kyobe-Lule
David Kyobe-Lule, komminister i Månsarp, gjorde ett uppskattat framträdande.

Skuggan lockade
Åskådarna sökte skuggan i värmen.

Alboga kvarn

Söndagen den 14:e augusti genomfördes en hantverksmässa på deras kvarndag. Kvarndagen var välbesökt och arrangemanget var mycket väl genomfört. Arrangörerna, Grännabydgens rödakorskrets och Ölmstad hembygdsförening, skall ha en eloge för detta.

Östgötadagen i Kvarntorp

Lördagen den 3:e september genomfördes en hantverksmässa på Östgötadagen, vid Kvarntorps skola (mellan Ödeshög och Väderstad). Tyvärr var det inte särskilt mycket besökare beroende på att det var många andra aktiviteter samtidigt, bland annat en stor marknad i Borensberg.

IKHP: klubbstuga

Söndagen den 2:a oktober deltog jag i en liten minimässa i IKHP:s klubbstuga under tiden för tipspromenaden. Det var en mycket trevlig och gemytlig tillställning med relativt många besökare som hade börsen med sig!

IKHP:s skiljefråga

En fin höstdag vid IKHP

 

Ekenässjön

Lördagen den 29:e oktober hölls traditionsenligt hantverksmässan i Ekenässjöns Idrottshall. Årets mässa bjöd på ett fint höstväder och  var välbesökt. Arrangörerna hade, som vanligt, gjort ett fint jobb och det var en trevlig stämning hela tiden.


Hva:s monter 

Vidablick Bankeryd

Lördag- söndag den 5:e och 6:e november deltog jag (Hva Hantverk) och min syster (Smidolin) på Vidablicks hantverksmässa i Bankeryd. Den här gången var vädret ganska fint och tillsammans med ett fint arbete av arrangörerna blev resultatet bra även om det var lite mindre besökare på söndagen.

Vidablick 2011
Hva:s monter

Rosengallerian i Huskvarna

Söndagen den 27:e november deltog i en hantverksmässa i Rosengallerian, Huskvarna. Den här dagen var det riktigt dåligt väder men trots det kom det en hel del besökare och stämningen var mycket god.

Rosengallerian

Tidaholms Museum

Lördagen den 3:e december deltog jag på Tidaholms museum. Det var ganska gott om folk och, som tidigare, var det fina arrangemang.
Förra året var det massor med snö men i år regnade det och var absolut inget vinterväder.

Tidaholms museum 2011 
Hva:s monter

Norrahammars Industri och Bygdemuseum

Söndagen den 18:e december deltog jag på Norrahammars Industri och Bygdemuseum för första gången. Arrangemangen var fina och det kom många besökare. Man hade fått ihop bortåt 20-talet hantverkare som ställde ut både i en särskild lokal och inne på museet.

Hva Hantverrk på Industriimusset
Hva:s monter

 

Genomförda mässor under 2010

Ekenässjön

Lördagen den 30:e oktober genomfördes hantverksmässan i Ekenässjön.
Vädret var fint och det kom, som vanligt, många besökare.

Vidablick i Bankeryd

Lördagen den 6:e november och söndagen den 7:e november genomfördes hantverksmässan på Vidablick i Bankeryd. Mässan var väl arrangerad och välbesökt och även i år var vädret fint.

Hva Hantverks monter
Snart klart för kunderna

Hva Hantverk
Hva Hantverks monter på Vidablick i Bankeryd

Tidaholms Museum

Lördagen den 4:e december genomfördes en hantverksmässa i Tidaholm. Utanför var det mängder med snö och Tidaholm hade visst ett snörekord just vid denna tidpunkt. Lokalerna i museet är väldigt trevliga och stämningen var god.

 

Genomförda mässor under 2009

IOGT- NTO

IOGT- NTO på Bymarken Lördagen den 28: november. Detta var en  liten men trevlig mässa.

Huskvarna

Huskvarna Folkets Park Söndagen den 8:e november 2009. Mässan kunde haft fler besökare men arrangemanget var bra.

Vidablick

Vidablick i Bankeryd Lördag- Söndag 31:a oktober och 1:a november var en välbesökt mässa där arrangörerna gjort ett fint arbete med marknadsföringen. Det var också ett strålande väder under lördagen.

Hva Hantverks monter i Bankeryd
Hva Hantverks monter i Bankeryd

Ekenässjön

Lördagen den 24:e oktober. Denna mässa var, som vanligt, välbesökt och stämningen var god trots ett lite tråkigt väder.

 
Hva Hantverks monter i Ekenässjön